large-group-of-multi-generation-people-running-a-r-2021-08-27-16-14-09-utc.jpg

Een unieke samenwerking

TACT logo.jpg
KI_Sint-TruidenHaspengouw_BLUEGOLD_edited.png
Logo Speelhofrunners_edited.jpg

De Bloesemrun in Zepperen is het resultaat van een nieuwe unieke samenwerking tussen serviceclub Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw en atletiekclub TACT uit Sint-Truiden. De volledige opbrengst zal Kiwanis Sint-Truiden deels besteden aan de jeugdwerking van TACT voor hun medewerking en al de rest zal terecht komen bij de doelgroep van Kiwanis : behoeftige kinderen. Er wordt een project uitgewerkt om de de fondsen te laten doorvloeien naar de Oekraïense vluchtelingenkinderen die in streek zullen terechtkomen. 

Na de succesvolle opstart van een gloednieuw loopcriterium in Zuid-Limburg kregen loopliefhebbers Stefan Meekers van Kiwanis en Mario Smolders van Speelhofrunners de idee om hun buit in het zakje te doen en een nieuwe wedstrijd te organiseren op het grondgebied van Sint-Truiden, waar na het wegvallen van de Monumentenrun, enkel nog een wedstrijd bestaat in Brustem, de Burchtloop.

Er werd beslist een samenwerking op poten te zetten met Alin Follon, voorzitter van TACT, die het ook zag zitten om in de mooiste periode van het jaar in Haspengouw een heuse Bloesemrun op poten te zetten te midden van de landelijke streek van Zepperen. Een mooie samenwerking ontstond, waarvan we hopen dat ze een blijver kan zijn voor de lange termijn.

 

Er is voor de loopliefhebber een prachtig, gevarieerd parcours uitgewerkt met weinig hoogteverschil maar toch genoeg offroad om de wedstrijd zwaar te maken. Er is bijna evenveel onverhard dan verhard. Buiten de kinderlopen heeft de loper de keuze tussen een parcours van 5,0 km of 11,4 km. Zeker de lange afstand brengt ons door een prachtig, weinig gekend natuurgebied, maar ook de korte afstand heeft alles wat je van een mooi parcours verlangt.

Neem deel en je zal zien dat het meer dan de moeite waard is.

Zou het niet mooi zijn als dit een blijver wordt op Paasmaandag ?