top of page
large-group-of-multi-generation-people-running-a-r-2021-08-27-16-14-09-utc.jpg

Een unieke samenwerking

TACT logo.jpg
KI_Sint-TruidenHaspengouw_BLUEGOLD_edited.png
Logo Speelhofrunners_edited.jpg

De Bloesemrun in Zepperen is het resultaat van een unieke samenwerking tussen serviceclub Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw en atletiekclub TACT uit Sint-Truiden. De volledige opbrengst zal Kiwanis Sint-Truiden deels besteden aan de jeugdwerking van TACT voor hun medewerking en al de rest zal terecht komen bij de doelgroep van Kiwanis : behoeftige kinderen. Er wordt een project uitgewerkt om de fondsen te laten doorvloeien naar hulpbehoevende kinderen. 

Na de succesvolle opstart van het Helpshop loopcriterium in 2021 kregen loopliefhebbers Stefan Meekers van Kiwanis en Mario Smolders van Speelhofrunners de idee om hun buit in het zakje te doen en een nieuwe wedstrijd te organiseren op het grondgebied van Sint-Truiden.

Er werd beslist een samenwerking op poten te zetten met Alin Follon, voorzitter van TACT, die het ook zag zitten om in de mooiste periode van het jaar in Haspengouw een heuse Bloesemrun op poten te zetten temidden van de landelijke streek van Zepperen. Een mooie samenwerking ontstond, waarvan we hopen dat ze een blijver kan zijn voor de lange termijn. De eerste editie op Paasmaandag 18 april 2022 was alvast een eerste schot in de roos met bijna 400 deelnemers.

 

Er is voor de loopliefhebber weer een prachtig, gevarieerd parcours uitgewerkt met een venijnige helling en een aantal onverharde stukken om de wedstrijd zwaar genoeg te maken. Het parcours is vooral verhard met hier en daar onverharde maar goed beloopbare stroken. U kan kiezen tussen 5,4 km of 10,0 km. Zeker de lange afstand brengt ons door een mooie variatie van bloesems en mooie uitzichten, maar ook de korte afstand heeft alles wat je van een mooi parcours verlangt.

Neem deel en je zal zien dat het meer dan de moeite waard is.

bottom of page